середа, 1 лютого 2017 р.

Шоко-смаколики з тріщинками

У вчорашній публікації я обмовилась, що стала більше експериментувати з випічкою
Сьогодні покажу один з таких експериментів.
Рецепт та інструкції випадково натрапила в Інстаграмі і одразу ж наступного дня вирішила спробувати, а тепер і поділитися з вами своїми спостереженнями

Інгредієнти:
2 яйця
2/3 склянки цукру
Пів чайної ложки соди гашеної оцтом
3 столові ложки какао
100 г вершкового масла
Мука
Цукрова пудра
.

Міксером збити яйця і цукор, додати соду і какао, збити. 

Додати холодне масло і знову збити. 

Потім додати приблизно 1,5 склянки муки і замісти плотне тісто. (власне, з такою кількістю муки замісити мені не вдалося... лише добре перемішати лопаткою до стану дуже густої сметани..але я так і залишила)

Поставити в холодильник на годину. Після цього скатати кульки розміром з горіх та обваляти їх в цукровій пудрі і викласти на деко, застелене папером для випічки, на відстані 3-5 см одна від одної, бо вони трошки підростуть.
У мене електрична духовка з конвекцією, температуру ставила 200 і випікала близько 10 хв
В процесі трішки заглядала до них, та злегка натискала на печеньки - чи затверділи. Коли печиво підросло, потріскалось та верхівка стала злегка твердою - дістаємо. Я одразу ж перекладала на таріль і за кілька хвилин. приготувавши чай, ще теплими куштувала :-)

Як не дивно, печива вийшло доволі багато, і хоч воно надзвичайно смачне - нам вистачило на два-три дні до чаю та молочка. Не перевіряла, але мені здається, що воно може довго лежати, не втрачаючи смакові якості :-)
Смачного!

4 коментарі:

  1. Оооооо, ми теж дуже любимо це печиво ! Навіть я його люблю, хоч абсолютно байдужа до випічки і шоколаду :). Воно мені найсмачніше свіженьке -- тобі в нього хрумка тоненька скоринка і м'яка середина, ммммм.
    У мене сьогодні чікейк, то завтра напечу і собі цього печива. До речі я його назвала " Шоколадний кракелюр " :))).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Твоя назва - просто в точку :-)
      Дивно, невже є люди байдужі до випічки і шоколаду? :-)

      Видалити
  2. Аж таким тeплом та приємними пахощами свіжоі випічки запахло..такі вони гарні, смачні фото)

    ВідповістиВидалити